marți, 22 mai 2018

Calitatea imprimarii


În rândul respondenților la cel mai recent raport de referință privind vârsta de catalog a tipăririi și producției (ediția din octombrie 2000), 83% au tipărit cataloagele prin litografie offset; 10% utilizate pentru imprimarea prin rotogravură, iar 6% au folosit ambele. Să ne uităm la modul în care cele două metode de tipărire se află pe mai multe fronturi.
Planificarea presei și consumul de hârtie
În imprimarea offset, placa nu vine în contact cu hârtia. În schimb, transferă imaginea pe o pătură intermediară de cauciuc care contactează hârtia și imprimă imaginea. Compensarea imaginii pe pătură permite transferul mai complet al cernelei pe suprafața hârtiei. Două prese comune de tip offset sunt M1000 de la Harris-Heidelberg, care imprimă simultan 32 de pagini standard și M3000, care imprimă 48 de pagini standard. Rolele de hârtie pentru presele offset nu pot depăși 56 ".
Înălțimea paginii este determinată de cutoff-ul fix sau circumferința cilindrului de presare. Un formular de tip offset este de două pagini înălțime de patru laturi pentru o presă M1000 și două pagini cu o lățime de șase pagini pentru o presă M3000.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu